Nyomtatás PDF

puma trekking                     Machu Picchu

A végtelenül kedves házaspárral, Liesette Verkerkkel és Ottavio Puma Cruzzal még 2011-ben találkoztam a hollandiai Alpaca-Ranch tenyészetben rendezett Peruról szóló workshop alkalmával. Ottavio nagy lelkesedéssel és büszkeséggel mutatta be országát és azon belül is a magas Andokban élö Quechua indiánok életét ahonnan ö is származik. Lisette Hollandiából származik és perui tanulmányútja alkalmával ismerte meg férjét Ottaviot aki túrisztikai tanulmányokat folytatott. Együtt kezdték el vállakozásukat amin belül különleges textil, kultúrális és gyalogtúrákat szerveznek az Andokban PUMA TREKKING név alatt. Nézze meg a csodálatos fotókat az általuk szervezett túrákról.

A 3 napos napos túrákon kívül több hetes túrákat is szerveznek. Ezek vagy a hagyományos perui textilfeldogozás vagy a perui kultúra köré épülnek és megismertetik önnel a helyi lakosok életét. Olyan helyekre is elviszik Önt ahova más utazási irodák nem szerveznek kirándulásokat és olyan élményekben lehet részük aminek emlékét egy életen át magával viszi az ember.  
Az általuk szervezett túrákról bövebben itt olvashat és rajtunk keresztül Önnek is elérhetövé válik egy álomút a perui Andokba és Machu Picchu titokzatos és lélegzetelállító városába. Ha érdekli valamelyik túra és elhatározta, hogy szívesen bebarangolná az Andokot Ottavioval akkor csak egy e-mailt kell küldenie nekünk és azonnal segítünk Önnek kapcsolatba kerülni Ottavioval és Lisetteval. Természetesen Ön is megkeresheti öket a www.pumatrekking.nl oldalon keresztül. 

14 napos Kultúrális és Textil túra 13 éjszakával

3 napos túra Laresbe | éjszakázás a hegyi falukban Huacahuasiban és Patacanchaban az indiánoknál | 3 nap / 2 éjszaka

Textilfestö tanfolyam a magas öserdöben | 3 nap / 2 éjszaka

Kulturális túra és túra Laresbe |  8 nap / 7 éjszaka

 

Naamloosatelier PUMA1

 

Nagyon megfogott, hogy milyen szenvedéllyel és a perui indián kultúra iránti tisztelettel végzik a munkájukat. Van egy kisebb alpakatenyészetük is és a helyi Quechua indiánok által termelt magas minöségü alpaka gyapjút dolgozzák fel a PUMA ATELIER mühelyükben teljesen kézi módon a Quechua asszonyok. 

Az alpakagyapjú kézzel történö festésével, fonásával és szövésével készült eredeti autentikus termékek elöállításával a helyi indiánok megélhetésének könyítésén is fáradoznak.

Atelier PUMA a PUMA Trekking utazási vállakozás saját márkaneve. Atelier PUMA gyapjú lakástextilt és kiegészítöket gyártó mühely amely szövött párnákat, plédeket és stólákat gyárt.

2013-ban indította PUMA Trekking saját márkanevét Atelier PUMA néven.

Atelier PUMA a perui kézmüvesség hagyományát örzi mivel természetes anyagokból készült, tartós, eredeti hagyományos tervezésü és mintájú, kényelmes viselet és használat. Az egyedi különleges termékek a legjobb minöségü alpaka gyapjúból készültek.

Az Atelier PUMA saját alpaka csordája természetes színü gyapjút ad, mint fekete, szürke, csokoládé, bézs és ekrü. A perui Andok magasan fekvö területein élö Quechua indián asszonyok hagyományos módon, kézi orsóval fonják meg az alpaka gyapjút.

Atelier PUMA egy korlátozott mennyiségü különleges gyüjteménye kenyelmes viseletü és használatú lakástextilböl mint például párnák, plédek és kiegészítökböl mint például sapkák, stólák áll.  A textilek terve nemzetközi tervezökkel történö együttmüködés eredménye.

A hagyományos fonó, festö és szövö müveletek segítségével készülnek ezek a modern, tartós és egyedi termékek a nyugati vásárlók számára. 
Az elsö termékmintákat és színkombinációkat az Atelier PUMA készítette. Amikor a textilterv és a minöség elég jó akkor kerül sorra egy kisebb sorozat legyártása ami során Atelier PUMA a Quechua indián asszonyokat segíti a termelésben. Az asszonyok egy értékének megfelelö árat kapnak a munkájukért amivel lehetöségük nyílik a saját és családjuk életkörülményeinek a javítására.

Az egész gyapjúfeldolgozás, a szövés és a tervek elkészítése egy elég idöigényes és kemény munkát igénylö folyamat és e mellett gyakorlott és kreatív szakembereket igényel. Ezért csak korlátozott menyiségben tudnak gyártani és ezért nagyon különlegesek.

A kézzel készült stólák egyediek: mindegyik maga egy mütárgy és megvan a saját története.

Mostantól megrendelheti nálunk az Atelier PUMA által gyártott termékeket is. Egyéni igényeket is kielégítenek, kérésre bármilyen gyapjú terméket legyártanak a kívánt méretben. 

Nézze meg itt, hogy hogyan szövik a termékek.

Itt pedig az alpaka gyapjú hagyományos módon történö teljes feldolgozását tekintheti meg.

Atelier PUMA2