Nyomtatás PDF

alpaca-icon2014 tavasz és nyár eseményeialpaca-icon-jobb

A 2014-es év nyarának utolsó napjait éljük és most már elmondhatom, hogy az idei tavasz és nyár is eseménydús volt.
Idén résztvevöi voltunk mi is az elsö Ausztriában rendezett nemzetközi alpaka show-nak ahol Magyar Árpád kategóriájában 2., Magyar Sensatia pedig kategóriájában 3. helyet ért el. Elsö versenyünkön, kevés résztvevö alpakával eredményesnek mondhatjuk magunkat. Mindkét alpaka saját tenyésztésünk és ezért külön büszkék lehetünk az eredményre.
Még a nyírás elött született az idei év elsö criája, Boglárka, március 30.-án. Boglárka Contessa és Brabant Loebert utódja.
Idén alpakáink nagyon korán, április 11-én lettek megnyírva mert Chris Williamsnak májusban az Ausztráliában tartott konferencián voltak kötelezettségei.
Május 3.-án résztvettünk mi is a II. Magyar Gyapjúfesztiválon ahol elöadást tartottunk az alpakák tartásáról és tenyésztéséröl és a látogatók élöben is találkozhattak Contessával és a pár hetes criájával valamint a dínyertes Árpáddal.
Idén nyáron Sensatia és Melánia elöszór lettek fedeztetve mégpedig ADW FriMontival. Nagyon kíváncsiak vagyunk a jövö nyáron születendö utódokra.
A többi kancánkat is fedeztettük, Magnóliát Flavourral. Flavour már nem a mi farmunkon él, a tavasszal elköltözöt az Örségbe. Contessa ismét Thorroval, Chaquito pedig Megával lett fedeztetve. 
Elegenace júlis 30.-án ellett és egy nagyon szép kis barna alpaka hím született, Barnabásnak neveztük el. A szülés komplikációkkal járt és az állatorvos segítségére is szükség volt. Barnabás nagyon gyenge volt és sajnos a legjobb gondozás ellenére augusztus elsején elhullott. Nagyon sajnáltuk, de ismét sokat tanultunk az esetéböl. A következö feladat, hogy egy alpaka plazma bankot hozzunk létre mégpedig a következö cria szezon kezdete elött. Lehet, hogy egy plazma infúzió megmenthette volna az életét. Majd beszámolunk idöben a fejleményekröl. 
A legközelebbi esemény az új állataink érkezése lesz, de errö majd késöbb számolunk be.

Bemutatkozás

Hollandiában élö család vagyunk de sok szállal kötödünk Magyarországhoz és évente többször is ellátogatunk Magyarországra.

2008-ban holland származású férjemmel kezdtünk vállalkozni Magyarországon is.  Az alpakatenyésztés ötlete is a férjemé volt aki hatalmas lendülettel és lelkesedéssel fogott bele a vállalkozás elindításába. Sajnálatos módon férjem 2012 március 31.-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Azóta a szüleimmel együtt gondozzuk az alpakákat és igyekszünk megvalósítani az álmunk és azt a célunk, hogy bevezessük és elterjesszük Magyarországon is ezt az Európában feljövöben levö mezögazdasági ágat.

Im memoriam Charles Kerkhof
1963.06.02 - 2012.03.31 

IMG_0182.jpg_Charles_1kicsi

Tenyészetünk tagja

 AAA RGBkicsi