Nyomtatás PDF

alpaca-iconKékyelv betegségalpaca-icon-jobb

Sajnos nem jó hír, hogy ismét felütötte a fejét a kéknyelv betegség Európában.
Most nem Nyugat-Európából, hanem Románia felöl terjeszkedik ez a veszélyes betegség amely komoly következményekkel jár az állategészségügyre és azon belül az élö állat exportra.
Magyarország nagy területe is már a korlátozott terület alá tartozik. Az enyhe idöjárás nem kedvez a betegség terjedésének. A betegséget ugyanis a szúnyogok terjesztik.
Az állatorvosunkkal való egyeztetés után le kell kezeljük az istállót és az állatokat szunyogírtó szerekkel, hogy csökkentsük a fertözés veszélyét.
Az alábbi térképen látható az Kéknyelv betegség elöfordulása Európában a december 16.-i állapot szerint.

16122015

Bemutatkozás

Hollandiában élö család vagyunk de sok szállal kötödünk Magyarországhoz és évente többször is ellátogatunk Magyarországra.

2008-ban holland származású férjemmel kezdtünk vállalkozni Magyarországon is.  Az alpakatenyésztés ötlete is a férjemé volt aki hatalmas lendülettel és lelkesedéssel fogott bele a vállalkozás elindításába. Sajnálatos módon férjem 2012 március 31.-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Azóta a szüleimmel együtt gondozzuk az alpakákat és igyekszünk megvalósítani az álmunk és azt a célunk, hogy bevezessük és elterjesszük Magyarországon is ezt az Európában feljövöben levö mezögazdasági ágat.

Im memoriam Charles Kerkhof
1963.06.02 - 2012.03.31 

IMG_0182.jpg_Charles_1kicsi

Tenyészetünk tagja

 AAA RGBkicsi